Firebird

Firebird

In 1977, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, gaat getroebleerd soldaat Sergej een verboden driehoeksverhouding aan met de dappere gevechtspiloot Matvejev en de vrouwelijke kameraad Louisa. Allen zijn net aangekomen op een Sovjetluchtmachtbasis in Estland, waar het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen van buitenaf, maar ook van hun conservatieve oversten.

Beide vertoningen staan in het teken van Holebifilmfestival en worden voorafgegaan door kortfilm Palvelus (15 min - Finland)
Op verlof van zijn militaire dienst bezoekt Niko zijn vervreemde vader. Kunnen oude wonden helen?

Firebird follows a handsome, soulful young soldier who embarks on a clandestine sexual affair with a charismatic fighter pilot on a Soviet Air Force Base at the height of 1970's Communist rule.

Commentaar

Hoofdrolspeler Tom Prior en regisseur Peeter Rebane bewerkten samen de memoires van Sergej Fetisovs met als resultaat een sensueel en weelderig gefilmd verhaal, vol erotische spanning en oog voor drama. De kille sfeer van de Soviet Unie en het regime tijdens Koude Oorlog wordt bijzonder sterk in beeld gebracht. Een verhaal dat in het licht van de recente gebeurtenissen in Oekraïne actueler aanvoelt dan ooit.  

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:47
Land
Estland
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Peeter Rebane
Cast
Tom Prior, Oleg Zagorodnii, Diana Pozharskaya, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Meer dan 20 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld. Wij lichten er enkele uit.