Girls Don't Cry (HFF)

girls
Girls Don't Cry (HFF)

De 19-jarige Ele verhuist samen met haar moeder van Noord-Italië naar de kleine zuidelijke stad Basilicata. Wanneer ze de oude camper van haar vader wil recupereren, treft ze er de 21-jarige Roemeense Mia die op de vlucht is. Beide meisjes zijn tegenpolen van elkaar, maar al snel worden ze vriendinnen. Samen besluiten ze om weg te lopen van huis en ondernemen ze een reis van het diepe zuiden naar het diepe noorden van het land. 

Mia and Ele share an important journey that will make them face their ghosts and grow up. A journey through amazing or run-down Italian scenarios, from the South to the North, discovering places, but above all discovering themselves.

Commentaar

Een roadmovie waarin twee jonge vrouwen niet enkel nieuwe plekken ontdekken, maar ook zichzelf. Verschillende grenzen worden afgetast en getest: geografische grenzen van het land, de grens tussen vriendschap en liefde, maar ook de grens tussen adolescentie en volwassenheid.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:45
Land
Italië
Filmregisseur
Andrea Zuliani
Cast
Emma Benini, Anastasia Doaga, Yuri Casagrande Conti, e.a.
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.