Goodbye, Dragon Inn

Op een donkere, natte nacht in Taipei City staat een oude cinema op het punt om voor altijd de deuren te sluiten wanneer er een Japanse toerist binnenwandelt. Een mager publiek, het overgebleven personeel en misschien zelfs een paar geesten kijken er naar King Hu's material-arts klassieker ‘Dragon Inn’. Stuk voor stuk worden de aanwezigen achtervolgd door herinneringen en verlangens die door de cinema zelf worden opgeroepen. De bedachtzame toerist begint aan een tocht door het filmtheater om te zien wat en wie er verborgen gaat achter het verouderde interieur.

On a dark and rainy night in Taipei City, an old cinema is about to close its doors forever when a Japanese tourist walks in. A meager audience, the remaining staff and maybe even a few ghosts watch King Hu's material-arts classic "Dragon Inn" there. Piece by piece, those present are haunted by memories and desires evoked by the cinema itself. The thoughtful tourist embarks on a tour of the cinema to see what and who is hidden behind its antiquated interior.

Commentaar

Goodbye, Dragon Inn is eigenlijk net zo mysterieus als de cinema waarin de film zich afspeelt. In technische zin is de film bewust heel onconventioneel: statische shots en Lynchiaanse geluiden - het ratelen van de projector, het kreunen van de verwarmingsbuizen, het tikken van de regen en de stemmen uit 'Dragon Inn’ – brengen de kijker in een aangename trance. In combinatie met het reflectieve verhaal is het uiteindelijke resultaat een bitterzoet requiem voor de cinemazalen van weleer, maar ook voor een soort filmervaring die uitgestorven lijkt: die waar de omgeving misschien wel belangrijker is dan de film zelf.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2003
Duur
01:22
Land
Taiwan
Filmregisseur
Ming-liang Tsai
Cast
Kang-sheng Lee, Shiang-chyi Chen, Kiyonobu Mitamura
Dialogen
Japans
Mandarijns
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het Classics Restored Festival brengt de grootste films in de beste recente digitale restauraties terug naar het grote scherm. Beleef de diversiteit van de filmgeschiedenis in de omstandigheden waarvoor deze meesterwerken gemaakt zijn: haarscherp geprojecteerd in een volle verduisterde cinema..