The Harvest

the harvest still
The Harvest

Jessie en Hlengiwe "Twinky" zijn twee zussen die leven in Plastic City, een reusachtige afvalhoop met massa’s afval plastiek waar families proberen te overleven. De vuilnisruimers overleven door afval te recycleren en dragen zo bij tot een duurzame samenleving. De twee zussen starten met een bijzonder initiatief: midden in Plastic City beginnen ze een crèche met vrijwilligers. Hierdoor krijgen de kinderen een ander leven en hoop op een betere toekomst. De crèche groeit uit tot een schooltje dat de gemeenschap en in veel opzichten een deel van het land verandert.

The Harvest journey follows a group of women fighting against all odds to improve the lives of children based in a recycling camp called Plastic City in South Africa who face oppression due to their parents immigration status.

Commentaar

The Harvest is een prachtige en actuele eco-documentaire over individuen die mensenlevens en een gemeenschap grondig kunnen veranderen.  Het is geen document over miserabilisme, maar een inspirerende film van hoop en verandering.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2019
Duur
02:13
Land
Zuid-Afrika
Filmregisseur
Yakima Waner
Dialogen
Zulu
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium