Here

Here

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat terug te keren naar zijn thuisland Roemenië. Voor hij vertrekt moet hij zijn koelkast nog leegmaken. Met de grote portie groentesoep die dat oplevert, gaat hij langs bij vrienden en familie. Toevallig ontmoet hij Shuxiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar doctoraatsstudie wijdt aan mossen. Haar interesse in het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan. Hij richt zijn blik steeds meer op de verborgen schatten rondom ons, die we zonder het te beseffen voortdurend voorbijlopen. 

Stefan is a soft hearted construction worker in Brussels about to return to his homeland of Romania. Before he leaves, he needs to empty his refrigerator. With the large portion of vegetable soup this yields, he visits friends and family. By chance, he meets Shuxiu, a young Belgian-Chinese woman devoting her doctoral studies to mosses. Her interest in the barely visible intrigues Stefan. He turns his gaze increasingly to the hidden treasures around us, which we constantly pass by without realizing it.

Commentaar

Brussel, onze enige echte metropool, is steevast een van de hoofdpersonages in het eigenzinnige oeuvre van regisseur Bas Devos (Ghost Tropic, Hellhole). Net als een stukje mos een volledig ecosysteem omvat, is Brussel een verrassend diverse biotoop waarin mensen elkaar ontmoeten. Devos’ poëtische film is een aaneenschakeling van kleine momenten, van op het eerste zicht onbelangrijke ontmoetingen, die het dagelijkse leven toch weten te verrijken. Een visueel sterke film die weet te boeien zonder grote verhaallijn of plottwists. Here viel dubbel in de prijzen op het Filmfestival van Berlijn, waar de film zowel de prijs voor beste film in de Encounters-competitie won als de Fipresci Award, de prijs van de internationale federatie van filmcritici.

 

Pers

"Een humanistische stadssymfonie met groene vingers en een verrassend bucolische ode aan de verdoken Brusselaar." - Filmfest Gent

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:22
Land
België
Filmregisseur
Bas Devos
Cast
Stefan Gota, Liyo Gong, Cédric Luvuezo, Teodor Corban, Saadia Bentaïeb, Alina Constantin, ShuHuang Wang, e.a.
Dialogen
Chinees
Frans
Nederlands
Roemeens
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal