Het smelt

Eva is onderweg naar haar geboortedorp voor een herdenking waar ze voor het eerst sinds lang haar oude jeugdvrienden Pim en Laurens zal terugzien. De uitnodiging voor de herdenking bracht rauwe herinneringen uit het verleden weer naar boven. Herinneringen aan een snikhete zomer waarin alles anders werd. In de koffer van haar auto heeft ze een grote blok ijs mee, een manier om definitief af te rekenen met het verleden.

In oktober organiseren de Bib Leuven en Cinema ZED een 2de boekenfilmclub. Deze 2de boekenfilmclub draait om ‘Het smelt’, de debuutroman van Lize Spit en de verfilming door Veerle Baetens. Op zaterdag 21 oktober bespreek je samen met Lize Spit en Emerald Liu de roman. Op zaterdag 28 oktober ga je naar de filmvertoning en bespreek je met Veerle Baetens de verfilming tijdens de filmclub.

Meer informatie over de boekenfilmclub ‘Het smelt’ en het kopen van een ticket voor die boekenfilmclub vind je hier.

Commentaar

De debuutroman van Lize Spit sloeg in 2016 in als een bom: genadeloos, meeslepend en onvergetelijk. Geen makkelijk boek om te verfilmen, maar Veerle Baetens nam de handschoen op. De film werd geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Filmfestival, waar het na zijn première niet alleen lovende reacties kreeg, maar er zelfs in de prijzen viel: de 17-jarige Rosa Marchant won de Prijs voor Beste Acteerprestatie.  Een emotioneel overdonderende film.

In aanwezigheid van regisseur Veerle Baetens op 28/10.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:51
Land
België
Filmregisseur
Veerle Baetens
Cast
Charlotte De Bruyne, Sebastien Dewaele, Spencer Bogaert, Simon Van Buyten, Femke Van der Steen
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium