Il pleut dans la maison

Recente Releases
Il pleut dans la maison

De 17-jarige Purdey werkt tijdens een warme zomer als schoonmaakster in een vakantiepark. Haar 15-jarige broer Makenzy verdient wat bij door geld te stelen van toeristen. In wat de laatste zomer van hun jeugd lijkt te zijn, zijn ze op elkaar aangewezen, want op hun - meestal dronken - moeder kunnen ze niet meer echt rekenen. Purdey droomt van een beter leven samen met haar broer tijdens deze zomer die zweeft tussen de zorgeloosheid van de adolescentie en de verantwoordelijkheden van het volwassen leven. 

Commentaar

De Belgische filmmaker Paloma Sermon-Daï, die eerder indruk maakte met de documentaire Petit Samedi, slaagde er in om met haar debuut fictiefilm heel wat festivalselecties binnen te rijven, o.a voor Cannes.  Dit fascinerend portret van een broer en een zus druipt van de authenticiteit, misschien omdat hoofdrolspelers Purdey Bloquiau en Makenzy Lombet (met dezelfde voornamen als hun personages) ook in het echte leven (half)broer en zus zijn. Een film die baadt in zomerse warmte en die, ondanks de thematiek van kansarmoede, ook oog heeft voor de sprankels hoop, het soms onbezorgde plezier en de warme familieband tussen broer en zus. 

Pers

"De film laat de acteurs alle ruimte om hun personages uit te werken. Vaak lijkt het alsof je een blik werpt op hun echte leven. " - De Tijd

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2024
Duur
01:22
Land
België
Filmregisseur
Paloma Sermon-Daï
Cast
Makenzy Lombet, Purdey Lombet, Donovan Nizet, Amine Hamidou, Louise Manteau, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal