Inside Out

Inside Out

Opgroeien is niet altijd even makkelijk en dat geldt ook voor de 11-jarige Riley, die opgroeit in de Midwesten van Amerika tot haar vader een nieuwe job krijgt in San Francisco en ze moet verhuizen. Om te begrijpen wat Riley doormaakt, nemen we een kijkje in haar hoofd waar vijf emoties (Plezier, Woede, Walging, Angst en Verdriet) de reacties van Riley sturen. Dat is al geen sinecure, maar het wordt helemaal lastig wanneer Plezier en Verdriet per ongeluk zoek raken, diep in Rileys binnenste, en het gemoed van de 11-jarige op drift raakt.

Beide vertoningen worden ingeleid door Robin Broos, bij de vertoning van 19/3 is dat helemaal op kindermaat met een speelse inleiding vol leuke weetjes en muziek (ca. 25 min).

De vertoning van zaterdag is Engels gesproken, die van zondag is de Vlaamse versie.  

Commentaar

Voor de sequel zijn opwachting maakt in 2024, kan je opnieuw genieten van deze verfrissende, geniaal grappige en originele animatiefilm. Inside Out won in 2015 de Oscar voor Beste Animatiefilm en leerde inmiddels aan jong én oud dat het best wel oké is om af en toe verdrietig te zijn.

Pers

"O, hemelse gelukzaligheid! O, vreugde groot! O, zalige verrukking! Ze kunnen het nog! Met Inside Out hebben de magiërs van Pixar weer een absolute grand cru afgeleverd; de fraaiste animatiefilm sinds het magistrale Wall•E." - **** Humo

"Inside out is inventief, slim, kleurrijk, grappig en gevoelig maar niet stroperig, en ook weer een lust voor het oog: of u nu 5 bent of 65." - **** De Standaard

"Inside Out wordt alweer een parel genoemd. En terecht." - **** De Morgen

"In vorm en inhoud de origineelste Pixarfilm." - **** De Volkskrant

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
6
Jaar
2015
Duur
01:34
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Pete Docter
Cast
Met de stemmen van Linde Merckpoel, Veerle Dobbelaere, Jonas Van Geel, Stany Crets, Tatyana Beloy e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium