Invisible Demons

Documentaires
Invisible Demons

In de miljoenenstad Delhi zijn de gevolgen van klimaatverandering een dagelijkse realiteit. Ondraaglijke hittegolven, rivieren die schuim worden, immense afvalhopen en watertekorten. De vervuiling en klimaatverandering treft iedereen - van riksjarijder tot schoolmeisje - maar zoals steeds hebben de armen er het meest onder te lijden. Basisbehoeftes als gezonde lucht en zuiver drinkwater worden steeds minder vanzelfsprekend voor de 30 miljoen inwoners van Delhi. Het lijkt wel een wereld op de rand van de afgrond, waarbij de gevolgen van klimaatverandering geen verre toekomstmuziek zijn, maar bittere realiteit.

Explores the dramatic consequences of India's growing economy, capturing not only a city in crisis but magnifying our collective climate realities.

Commentaar

In deze visueel schitterende documentaire biedt regisseur Rahul Jain een nieuw perspectief op de actuele realiteit van ‘climate change’. Een onthutsend  zintuiglijk verslag, opgebouwd met bijzonder fascinerende beelden en aangrijpende getuigenissen, dat een persoonlijke en caleidoscopische blik biedt op de impact van economische ontwikkeling op het milieu. In deze documentaire komen geen experten of beleidsmakers aan bod, maar gewone mensen die hun ervaringen vertellen en indrukwekkende beelden die voor zich spreken.

Pers

"Een overweldigende visuele ervaring, die de zintuigen hard aan het werk zet met prachtige beelden van levendig, wervelend, elektrificerend Delhi." - Movies That Matter

Categorie film
Documentaire
Jaar
2021
Duur
01:10
Land
Duitsland
Finland
India
Filmregisseur
Rahul Jain
Dialogen
Engels
Hindi
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films