The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos Special
The Killing of a Sacred Deer

Hartchirurg Steven Murphy leidt het perfecte leventje: hij heeft een goede job, een liefdevolle vrouw en twee voorbeeldige kinderen. Dit gaat echter aan het wankelen wanneer hij een vreemde vriendschap aangaat met Martin, een vaderloze tiener die Steven onder zijn hoede neemt. Martin dringt steeds meer binnen in het gezinsleven van Steven en confronteert hem met een zonde uit het verleden, waardoor Steven voor een onmogelijk dilemma komt te staan.

Steven, a charismatic surgeon, is forced to make an unthinkable sacrifice after his life starts to fall apart, when the behavior of a teenage boy he has taken under his wing turns sinister.

Commentaar

Na het Oscargenomineerde The Lobster zet Yorgos Lanthimos (Dogtooth (2009) , Alps (2011)) een uitzonderlijk intrigerende en mysterieuze horrorthriller neer, doordrongen van een diepmenselijke angst. Al speelt de film zich deze keer niet af in een soort van parallel universum, maar in een vrij herkenbare wereld, toch blijft Lanthimos de meester van de bevreemding. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en won daar de Prijs voor Beste Scenario.

Pers

"Dit is cinema die uitdaagt en overweldigt." ★★★★  -De Morgen

"Bloedmooi en verschrikkelijk." ★★★★- De standaard

 Donkerder wordt het niet met Halloween ★★★★ - Humo

"Intriguing, disturbing, amusing." - The Guardian

"Hoogst ongemakkelijke, licht verontrustende maar duivels goed gemaakte film." - Knack Focus

"Yorgos Lanthimos serveert een moderne Griekse tragedie, geënt op de Iphigenia-mythe en met flinke knipogen naar The Shining en Eyes Wide Shut, hoogst Fascinerend!" - Vertigo

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2017
Duur
02:01
Land
Ierland
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Yorgos Lanthimos
Cast
Nicole Kidman, Colin Farrell, Alicia Silverstone
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Yorgos Lanthimos Special

Met zijn nieuwste film Kinds of Kindness bevestigt Yorgos Lanthimos zich als het toonbeeld van wat soms The Greek Weird Wave wordt genoemd: briljante, bizarre films met vervreemde personages, een portie weldoordacht absurdisme en kurkdroge, tragikomische humor. Duik mee in een onthutsend universum waar ongemakkelijke volwassenen in een vaak surreële, steriele omgeving een heel eigen uiting geven aan gevoelens van verlies en verlangen.