King's Land

Nordic Cinema
King's Land

1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om er in naam van de koning een kolonie te bouwen. In ruil verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik De Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

1755, Denmark. Captain Ludvig Kahlen has set himself the goal of making the untamed Danish moors livable in order to build a colony there in the king's name. In return, he expects a royal title with accompanying honor and wealth. Kahlen soon has an enemy there, however. In fact, according to the ruthless landowner Frederik De Schinkel, the piece of land is already in his possession. When De Schinkel discovers that two of his workers have escaped to join Kahlen, he swears revenge. Kahlen is not intimidated and enters the battle, risking both his own life and that of his emerging community.

Commentaar

Mads Mikkelsen doet het weer. De schitterende acteur van o.a Jagten en Drunk overtuigt volledig als de verbeten loner Ludvig Kahlen die met zijn intense blik soms meer weet te zeggen dan met 1000 woorden. Zijn vertolking leverde hem alvast de European Film Award voor Beste Acteur op. King’s Land is een meeslepende Deense versie van de betere western:  de weidse landschappen, de kolonisten die hun toekomst wagen in onherbergzaam gebied, de strijd tegen hebzucht en straffeloosheid van de heersende klasse en natuurlijke de koppige eenling die zijn hart leert volgen. Een grootse epische film in de beste filmtraditie.

Pers

"Ruige heidewestern met tedere noot" - De Morgen

"Een tumultueus en warmbloedig epos, met Mads Mikkelsen als baken van onverzettelijkheid" - De Standaard

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
02:07
Land
Denemarken
Filmregisseur
Nicolaj Arcel
Cast
Mads Mikkelsen, Amanda Collin,
Dialogen
Deens
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal