Kom hier dat ik u kus

Play It Again Sam
Kom hier dat ik u kus

Mona is negen jaar wanneer haar moeder sterft in een auto-ongeluk. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin, die het gezin binnenkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te doen lukken, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

De verfilming van Griet Op de Beecks besteller - de opvolger van Vele hemels boven de zevende - kwam in de capabele handen van het regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Zij vielen eerder in de prijzen met de prachtige documentaire Ne Me Quitte Pas, een verhaal over vriendschap en eenzaamheid, drankmisbruik en de melancholie van het alledaagse bestaan. Voor de hoofdrollen werd een ijzersterke Vlaamse cast samengesteld. Naast actrice Tanya Zabarylo (Amateurs) die in de rol kruipt van hoofdpersonage Mona, herkennen we o.a. Valentijn Dhaenens (Girl, De Helaasheid der Dingen), Tom Vermeir (Belgica), Wine Dierickx (Dagen Zonder Lief, De Dag) en Tijmen Govaerts (Girl).

Commentaar

De verfilming van Griet Op de Beecks besteller - de opvolger van Vele hemels boven de zevende - kwam in de capabele handen van het regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Zij vielen eerder in de prijzen met de prachtige documentaire Ne Me Quitte Pas, een verhaal over vriendschap en eenzaamheid, drankmisbruik en de melancholie van het alledaagse bestaan. Voor de hoofdrollen werd een ijzersterke Vlaamse cast samengesteld. Naast actrice Tanya Zabarylo (Amateurs) die in de rol kruipt van hoofdpersonage Mona, herkennen we o.a. Valentijn Dhaenens (Girl, De Helaasheid der Dingen), Tom Vermeir (Belgica), Wine Dierickx (Dagen Zonder Lief, De Dag) en Tijmen Govaerts (Girl).

Pers

"Een overtuigende en terecht prijswinnende Griet Op de Beeck-verfilming." ★★★★ - De Volkskrant

"Benauwend realistische kijk op een verwrongen familiedynamiek (...). Verbluffend ongedwongen acteerstijl van de hele (Vlaamse) cast." - K.U.T.film

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2020
Duur
01:40
Land
België
Filmregisseur
Sabine Lubbe Bakker Niels van Koevorden
Cast
Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts,e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films