Lamb

Maria woont samen met haar man Ingvar op een mooie, maar zeer afgelegen boerderij diep in IJsland. Ze hebben geen kinderen, wel heel veel schapen. Wanneer ze een mysterieuze pasgeborene ontdekken op hun erf besluiten ze het te houden en op te voeden als hun eigen vlees en bloed. Deze onverwachte wending in hun leven brengt hen veel vreugde, maar lijkt ook hun ondergang in te luiden.

A childless couple, María and Ingvar discover a mysterious newborn on their farm in Iceland. The unexpected prospect of family life brings them much joy, before ultimately destroying them.

Commentaar

Lamb won in Cannes de Prijs voor meest originele film en dat is dan nog een understatement. Net als bij de bijzondere, Oscargenomineerde film Gräns uit 2018, vraagt deze Scandinavische donkere fabel om al wat je kent los te laten en onbevangen mee te stappen in een fascinerende wereld. In ruil hiervoor krijg je een unieke filmervaring, spannend, duister amusant en door en door intrigerend. Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) is met haar indringende uitstraling de perfecte gids in dit bevreemdende avontuur.

Pers

"Kan een film maffer uitpakken dan Lamb? Dit omineuze debuut uit IJsland doet beestig zijn best om zich daarin niet te laten overtreffen." ★★★★ - De Standaard

"Een film haast niet IJslandser zijn dan dit grandioze debuut." ★★★ - K.U.T.-Film

"Noomi Rapace schittert in IJslandse mix van drama, sprookje en horror." - Vertigo

"Noomi Rapace outstanding in wild horror-comedy of Icelandic loneliness." ★★★★ - The Guardian

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:46
Land
IJsland
Filmregisseur
Valdimar Jóhannsson
Cast
Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson, e.a.
Dialogen
Ijsland
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films