Las 13 Rosas

Las 13 Rosas
Las 13 Rosas

Madrid, 1939, Met de komst van de troepen van Franco eindigt de Burgeroorlog. Niet alleen Basken hadden het hard te verduren tijdens en na de burgeroorlog. De triomf van de troepen van Franco markeert een donkere keerpunt in het leven van degenen die sympathiseerde met de Republiek. Wie zich wat ‘links’ opstelde, mocht rekenen op een brutale repressie. Hongerig naar zondebokken - ondanks het ontbreken van overtuigend bewijs - reageren de troepen op een gerucht over een aanslag tegen Franco. Dit is het geval voor de 13 jonge Madrileense meisjes die de hoofdpersonages zijn van het verhaal. Franco belooft dat alleen degenen die bloed aan hun handen hebben gestraft zullen worden. Hun misdaad beperkt zich tot het verspreiden van pamfletten voor de socialistische jeugd. Een voor een worden de meisjes gearresteerd.

Commentaar

Emilio Martinez-Lazaro’s historische drama ‘Las 13 Rosas’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De dertien ‘rozen’ worden schetsmatig geïntroduceerd en gepresenteerd als jonge meisjes die in het geheel geen idee hebben van de politieke ideeën die zullen leiden tot hun dood. De film kreeg 16 Goya nominaties (het spaanse equivalent van de oscars) en mocht er 4 mee naar huis nemen.

Pers

"Visuals are superb, with some stunning period detail in the art direction, and fine digital f/x and lensing by Jose Luis Alcaine." (Variety)

Jaar
2007
Duur
01:40
Land
Spanje
Filmregisseur
Emilio Martínez Lázaro
Cast
Pilar López de Ayala, Verónica Sánchez, Gabriella Pession
Dialogen
Spaans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium