Le boucher

le boucher still
Le boucher

Tijdens een dorpsbruiloft ontmoet Helene, een eenzame onderwijzeres, de lokale slager Popaul die jaren lang beroepsmilitair is geweest. Er ontstaat een vriendschap, maar de vrouw gaat niet in op zijn onhandige toenaderingspogingen. Wanneer in de streek jonge meisjes worden vermoord gaat ze de slager verdenken...

Opgelet: alle films van Claude Chabrol worden vertoond met Engelse ondertitels. 

An unlikely friendship between a dour, working class butcher and a repressed schoolteacher coincides with a grisly series of Ripper-type murders in a provincial French town.

Commentaar

Een donker en intrigerend verhaal waarbij de spanning niet zozeer ligt in de moorden op zich, maar eerder in de beklemmende onzekerheid die het personage voelt over haar nieuwe vriend. In hoeverre kan je iemand kennen? Kunnen we ‘het kwade’ herkennen als we ermee oog in oog staan? En indien wel, zouden we dan er dan zeker van weglopen?

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1970
Duur
01:33
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Claude Chabrol
Cast
Stéphane Audran, Jean Yanne, Anthony Pass e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Een ode aan de meest onderschatte nouvelle vague regisseur. Drie films uit Claude Chabrols grootste periode - van 1967 en 1974 - toen hij tegelijk mild en genadeloos de Franse burgerij met het scalpel ontleedde en de morele schaduwzones van de misdadiger verkende. Franse cinema op zijn best.