Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain

Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain
Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain

De verlegen Amélie Poulain werkt als barmeisje op Montmartre. Ze heeft het goed, het enige wat haar ontbreekt, is liefde. Omdat ze niet zomaar thuis wil wachten tot de ware aanbelt, besluit ze om andere mensen een handje te helpen bij het geluk. Als een hedendaags sprookjesfiguur trippelt ze het leven binnen van iemand die als kind een doosje met persoonlijke dingetjes verloor, van barklanten op zoek naar liefde en nog vele anderen. Dan wordt ze zelf verliefd. 

Commentaar

Een schilderachtig Parijs, de stad van de liefde n'est-ce pas, is het decor voor dit onweerstaanbaar sprookje waarin Audrey Tatou alles in het werk stelt om mensen gelukkig te maken en zo zelf ook het geluk vindt. Een visueel pareltje met vrolijke walsjes van Yann Tiersen die je dansend de zaal doen zullen verlaten.

Pers

"Een heerlijke voel-je-goed-film." ★★★★ - Cinemagazine

"Wie een mooie, we zouden bijna zeggen 'lieve' Europese film voor jong en oud wil zien: spoed u naar de zalen!" ★★★★ - K.U.T.film

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
0
Jaar
2001
Duur
02:02
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Jean-Pierre Jeunet
Cast
Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Maurice Bénichou, Urbain Cancelier e.a.
Dialogen
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Picl