Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

De Franstalige Komische Cinema
Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

De verlegen Amélie Poulain werkt als barmeisje op Montmartre. Ze heeft het goed, het enige wat haar ontbreekt, is liefde. Omdat ze niet zomaar thuis wil wachten tot de ware aanbelt, besluit ze om andere mensen een handje te helpen bij het geluk. Als een hedendaags sprookjesfiguur trippelt ze het leven binnen van iemand die als kind een doosje met persoonlijke dingetjes verloor, van barklanten op zoek naar liefde en nog vele anderen. Dan wordt ze zelf verliefd. 

De vertoning op 11 maart om 19u30 is uitverkocht

Leuven: de vertoning op 6 maart om 17u wordt ingeleid door filmjournalist Chris Craps 

Commentaar

Een schilderachtig Parijs, de stad van de liefde n'est-ce pas, is het decor voor dit onweerstaanbaar sprookje waarin Audrey Tatou alles in het werk stelt om mensen gelukkig te maken en zo zelf ook het geluk vindt. Een visueel pareltje met vrolijke walsjes van Yann Tiersen die je dansend de zaal doen zullen verlaten.

Pers

"Een heerlijke voel-je-goed-film." ★★★★ - Cinemagazine

"Wie een mooie, we zouden bijna zeggen 'lieve' Europese film voor jong en oud wil zien: spoed u naar de zalen!" ★★★★ - K.U.T.film

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2001
Duur
02:02
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Jean-Pierre Jeunet
Cast
Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Maurice Bénichou, Urbain Cancelier e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Filmjournalist Chris Craps trapt deze nostalgische terugblik op de Franstalige komische cinema af met een lezing vol aanstekelijke fragmenten. Daarna volgen vier ware mijlpalen uit het rijke oeuvre van de Franse filmgeschiedenis, elk met een geheel eigen komische insteek. Van fysieke kolder met Louis de Funès, over de sarcastische boekverfilming 'Coup de torchon' en de cynische moordkomedie 'C'est arrivé près de chez vous tot het meisje met de grote ogen dat bij zelfs de grootste cynicus nog een glimlach op het gezicht tovert.