L'ennemi

L'ennemi

De bekende politicus Louis Durieux is met zijn vrouw Maeva in Oostende, waar ze verblijven in het beroemde Thermae Palace hotel. De verbijstering is groot wanneer Durieux totaal verbouwereerd aan de receptie komt melden dat zijn vrouw dood ligt in hun hotelkamer. De politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet. 

Prominent politician Louis Durieux is accused of having murdered his wife, found dead in their hotel room. The case blows up into an intense media storm. Is he guilty or innocent? Nobody knows. Perhaps not even him.

Commentaar

Al was de moordzaak rond voormalig Ecolo-politicus Bernard Wesphael de concrete aanleiding voor L’ennemi, toch is de film alles behalve een simpel relaas van deze concrete zaak. Regisseur Stephan Streker maakte de film vooral als een innerlijke thriller over een man die alles verliest en verwikkeld is in een vreemde zaak waarover iedereen zijn oordeel klaar heeft. L’ennemi is ook een film over België, met al zijn surrealistische absurditeiten, maar ook met zijn unieke schoonheid, waar Oostende en de kunstenaar Ensor toonbeelden van zijn. Een meeslepende en bijzondere film, met enkele spraakmakende rollen voor de Vlaamse acteurs Peter Van Den Begin, Bruno Vanden Broecke en vooral een ronduit weergaloze Sam Louwyck. L'ennemi won recent op de London Film Week de Prijs voor Beste Film én de Prijs voor Beste Acteur.

Pers

"Met zijn fraaie beelden en desoriënterende montage is L’ennemi een beklijvende filmervaring." - De Morgen

"Een stijlvolle film met een geweldige Jérémie Renier." ★★★1/2 - Humo

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2020
Duur
01:40
Land
België
Filmregisseur
Stephan Streker
Cast
Jérémie Renier, Alma Jodorowsky, Emmanuelle Bercot, Peter Van Den Begin, e.a.
Dialogen
Frans
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Picl