Leuven Jazz: The Natural

Leuven Jazz: The Natural

Jaren '30. De onbekende honkballer met een mysterieus verleden Roy Hobbs verschijnt uit het niets om een professioneel honkbalteam - dat meer verliest dan het wint - naar de top van de competitie te brengen. Roy was zestien jaar daarvoor een talentvolle slagman op weg naar een glanzende honkbalcarrière, maar enkele tragische gebeurtenissen gooiden roet in het eten en Roy en zijn talent geraakten in de vergetelheid. Met behulp van een knuppel, gesneden uit een door bliksem getroffen boom, hoopt Hobbs zijn eerder misgelopen carrière alsnog te laten herleven.

A middle-aged unknown comes seemingly out of nowhere to become a legendary baseball player with almost supernatural talent. 

Commentaar

De geliefde honkbalklassieker, gebaseerd op de debuutroman van Bernard Malamud, brengt sport en film samen. De film, met in de hoofdrollen Oscarwinnaars Robert Redford en Robert Duvall, won in 1985 een Grammy voor Beste Instrumentele Compositie, voor de prachtige soundtrack gecomponeerd door Randy Newman. Dit met intrigerende en mythische elementen gevulde werk staat bekend als dé prestatie waarmee Barry Levinson zichzelf bewees als regisseur. Vier jaar later zal Levinson, na vier gemiste nominaties voor The Natural, een Oscar binnenhalen voor Rain Man.

Pers

"The Natural is an impeccably made, but quite strange, fable about success and failure in America." - Variety

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1984
Duur
02:18
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Barry Levinson
Cast
Robert Redford, Robert Duvall, Glenn Close
Dialogen
Engels
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Van 9 tot 19 maart swingt Leuven al voor de tiende keer mee op de klanken van Leuven jazz. 30CC laat je proeven van een straffe tiendaagse met inter)nationale jazzsterren, huiskamerconcerten en familievoorstellingen. Naar goede gewoonte neemt ZED het filmluik voor zijn rekening. Voor deze verjaardagseditie presenteren we twee films met een jazzy score van de grootmeester Randy Newman. Het volledige programma via: www.leuvenjazz.be.