L'île rouge

L'île rouge

Madagascar, begin jaren 70. De tienjarige Thomas woont samen met zijn familie in een Franse legerbasis op het tropische eiland. Hij kijkt met een nieuwsgierige blik naar het leven van de volwassenen rondom hem en droomt ondertussen over Fantômette, de superheldin uit een bekende Franse boekenreeks voor kinderen. Zijn vader werkt als militair, terwijl zijn moeder het huishouden verzorgt. De wereld rondom hem is volop aan het veranderen en, net als het kolonialisme, dreigt ook zijn familie uit elkaar te vallen.

At the beginning of the 70s, in Madagascar, a few armed forces and their families live in one of the last French military bases abroad, a relic of the ending French colonial empire. Influenced by his reading of the intrepid comic book heroine Fantômette, Thomas, a ten-year-old boy, sweeps with a curious glance what surrounds him. Beneath the carefree expatriate life, his eyes are gradually opening to another reality.

Commentaar

Regisseur Robin Campillo (120 BPM) weet als geen ander een knap tijdsbeeld te scheppen op het grote scherm. Deze keer richt hij zijn blik op zijn eigen jeugd in Madagascar. Een intiem en persoonlijk verhaal over het einde van een tijdperk, met een indrukwekkende cast, aangevoerd door de opkomende ster van de Franse cinema Nadia Tereszkiewicz (Mon Crime, Les Amandiers). Campillo gebruikt vooral het gezichtspunt van de onervaren jongen en slaagt er verrassend goed in om niet enkel de gelaagdheid van de relaties tussen de volwassenen rondom hem weer te geven, maar ook de turbulente tijden van een bijzondere periode in de moderne geschiedenis.

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2023
Duur
01:57
Land
België
Frankrijk
Madagaskar
Filmregisseur
Robin Campillo
Cast
Nadia Tereszkiewicz, Quim Gutiérrez, Charlie Vauselle, Amely Rakotoarimalala, e.a.
Dialogen
Frans
Malagasisch
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium