L'Ordine del tempo

Recente Releases
L'Ordine del tempo

Zoals elk jaar komt een vaste groep vrienden samen in een idyllische villa aan zee voor de verjaardag van Elsa, die dit jaar 50 wordt. Wanneer natuurkundige Enrico aankomt, is het duidelijk dat hij met iets zit. Wanneer op het nieuws een item verschijnt over een asteroïde die langs de aarde zal scheren, klapt Enrico uit de biecht: de wereld zal binnen enkele uren onvermijdelijk vergaan. Met hun nakende einde in het achterhoofd staan de vrienden stil bij het concept tijd dat voor iedereen anders aanvoelt.

Commentaar

Het blijft een intrigerende vraag: wat zou je doen als je plots ontdekt dat de wereld binnen enkele uren kan eindigen? De Belgisch-Italiaanse film van de ondertussen 90-jarige regisseur Liliana Cavani (Ripley's Game) is gebaseerd op een gelijknamige boek van fysicus Carlo Rovelli. De film ging in wereldpremière op het 80e filmfestival van Venetië waar Cavani de Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen.

Pers

"Cavani is nu 91 en heeft met L’ordine del tempo haar eerste bioscoopfilm in meer dan twee decenniën uit" - De Morgen

"Over de natuurlijke interacties die plaatsvinden tussen vrienden en de verschillende manieren waarop ze ervoor kiezen om het einde onder ogen te zien en zich te verzoenen met de toekomst waar de crisis hen naartoe leidt " - BMA Magazine

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:53
Land
Italië
Filmregisseur
Liliana Cavani
Cast
Claudia Gerini, Alessandro Gassmann, Edoardo Leo, Ksenia Rappoporte e.a.
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.