L'ultima notte di Amore

L'ultima notte di Amore

Na 35 jaar dienst bij de politie in Milaan, staat inspecteur Franco Amore aan de vooravond van zijn pensioen. In zijn lange carrière heeft hij nooit zijn dienstwapen hoeven afvuren, en heeft hij zijn best gedaan om op het rechte pad te blijven. Wat hij nog niet weet is dat dit de langste en moeilijkste nacht van zijn leven zal worden, en dat alles waar hij waarde aan hecht op het spel komt te staan: zijn rol in dienst van de staat, de onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, de vriendschap met zijn politiepartner Dino, en zelfs zijn eigen leven… Vannacht zal nog voor de dageraad aanbreekt alles samenkomen.

A police lieutenant named Franco Amore on the night before his retirement is called to investigate a crime scene where his best friend and long-time partner Dino has been killed during a diamond heist.

Commentaar

Italiaan Andrea di Stefano is niet enkel een bekend acteur, maar ook een begenadigd filmregisseur met een unieke voeling met het crime genre. Nadat hij enkele succesvolle indie thrillers regisseerde in de Verenigde Staten, keert hij voor L'ultima notte di Amore  terug naar zijn thuisland. Gefilmd in 35mm weet di Stefano op sublieme wijze het hedendaagse Milaan in beeld te brengen, en in combinatie met de uitmuntende acteerprestatie van Pierfrancesco Favino (Nostalgia, Gli anni più belli) vormt deze film een frisse en hedendaagse interpretatie van de alom bekende en geliefde Italiaanse genrefilms uit de jaren ‘70 en ‘80.

 

Pers

“It’s been a while since we’ve seen such a stylish Italian crime thriller.” Screen International

“Writer-director Andrea Di Stefano elevates his film above the average crime thriller and earned its place in the Berlinale by making the movie’s true focus Amore and Viviana’s marriage.” Critic’s Notebook

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:20
Land
Italië
Filmregisseur
Andrea di Stefano
Cast
Pierfrancesco Favino, Linda Caridi, Antonio Gerardi, Francesco Di Leva
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium