Mambar Pierrette

Mambar Pierrette

Het begin van het nieuwe schooljaar zorgt voor een stormloop in het naaiatelier van Mambar Pierrette. In een achterwijk van de Kameroense stad Douala, naait ze dagen aan een stuk schooluniformen. Te pas en te onpas komen vrienden en buren aanwaaien die een luisterend oor nodig hebben voor hun problemen, dit terwijl haar eigen zorgen zich steeds meer opstapelen.

Commentaar

Wat als de ware filmheldin niet Wonder Woman was, maar een naaister uit het Kameroense Douala die ondanks de dagelijkse tegenslagen nooit opgeeft? Dit portret laat de toeschouwer de noodgedwongen veerkracht zien van een jonge moeder in haar dagelijkse strijd. 

Na de film is iedereen welkom op de slotreceptie van de 29ste editie van het Afrika Filmfestival! 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:33
Land
België
Kameroen
Filmregisseur
Rosine Mbakam
Cast
Pierrette Aboheu, Karelle Kenmogne, Cécile Tchana, Fabrice Ndjeuthat
Dialogen
Frans
Pidgin
Ondertiteling
Nederlands
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!