Mami Wata

Mami Wata

In het matriarchaal kustdorp Iyi wordt Mama Efe geëerd als bemiddelaar tussen het volk en een West-Afrikaanse watergodin, Mami Wata. Wanneer steeds meer kinderen op onverklaarbare wijze overlijden, wordt Mama Efe’s contact met de mysterieuze zeegodin steeds meer in vraag gesteld. Een opstand dreigt wanneer de mysterieuze Jasper aanspoelt en misbruik maakt van deze onrust. De twee dochters van Mama Efe voelen zich genoodzaakt de harmonie in het dorp te herstellen om hun gemeenschap te behouden. 

Bij de vertoning op Afrika Filmfestival: Deze visueel verbluffend sterke openingsfilm vertonen we in avant-première. Na de film is iedereen welkom op een feestelijke openingsreceptie met Afrikaanse hapjes. 

Commentaar

Een prachtige zwart-wit-verfilming van een volksverhaal uit Nigeria door regisseur Obasi over de strijd tussen traditie en vooruitgang. 

 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:47
Land
Nigeria
Filmregisseur
C.J. 'Fiery' Obasi
Cast
Evelyne Ily Juhen, Uzoamaka Aniunoh, Kelechi Udegbe, Emeka Amakeze
Dialogen
Engels
Pidgin
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!