Mars Express

AnimaZED
Mars Express

23ste eeuw, planeet Mars. Robots zijn overal, maar hebben beperkte rechten en vrijheden. De verbeten privédetective Aline Ruby stort zich op het onderzoek naar de gruwelijke moord op een briljante robotica studente. Ze krijgt hierbij de hulp van haar androïde partner Carlos. Hij is een robotversie van de vroegere menselijke privédetective Carlos Rivera. Samen komen  ze op het spoor van een computerprogramma dat robots massaal autonomie verleent, een controversieel heet hangijzer in de wereld waarin ze leven.

Commentaar

Deze Franse animatiefilm opende Anima, het Brussels International Animatie Film Festival, en kreeg dadelijk erg lovende reacties. Een scifi-animatiefilm valt of staat immers met de uitwerking van de toekomstige wereld en Mars Express blinkt uit in een goed doordachte vormgeving die klopt tot in de kleinste details. Voeg daaraan een vleug humor toe, een spannend verhaal én enkele zinvolle bedenkingen over complexe vragen over menselijkheid en je krijgt een bijzonder meeslepende cocktail die je met plezier tot de laatste druppel leegdrinkt. 

Pers

"Een instantklassieker in scifiland [die] de juiste vragen stelt over AI" ★★★★ - De Standaard

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:28
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Jérémie Périn
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Deze maand ontdek je in Cinema ZED het neusje van de zalm van de animatiefi lm, van de openingsfi lm van het Brusselse animatiefi lmfestival Anima tot The Peasants, waarin penseelstreken vertaald werden naar het witte doek. Deze straff e auteursfi lms bewijzen nog maar eens dat animatiefi lm zeker niet beperkt is tot jongere kijkers, maar een verfrissende verrijking biedt van het fi lmlandschap en een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.