Mascarpone

Mascarpone

Het leven van de dertigjarige Antonio staat volledig op zijn kop. Na een relatie van twaalf jaar, vraagt zijn man Lorenzo plots een scheiding aan. Antonio die zich comfortabel had genesteld in een afhankelijke positie, staat er plots helemaal alleen voor. Hij moet op zoek naar een eigen appartement, een nieuwe job en eigen interesses. Maar al snel ontmoet hij nieuwe mensen en kan hij aan de slag in een lokale bakkerij. Zijn single bestaan valt meer in de smaak dan verwacht. 

De vertoning wordt voorafgegaan door kortfilm ELSA (13 min - Spanje) 
Elsa is een 6-jarig kind dat, zoals iedereen van haar leeftijd, gelukkig en vrij wil leven. Ze weet dat ze anders is dan de meesten, maar ondanks haar jonge leeftijd is ze duidelijk: ze weet dat ze een meisje is en dat ze de koningin van haar leven is. Wie zou dat in twijfel kunnen trekken? ELSA vertelt over tolerantie, diversiteit en de mogelijkheid om te kiezen wie we willen zijn.

Antonio is a 30 yo family man, whose life finds an unexpected twist when he's suddenly dumped by his husband, whom he depends both psychologically and economically: he needs to find a new place to stay, a job and a new purpose in life. Antonio finds a room in an apartment owned by Denis and starts to work in a bakery owned by Luca, while attending pastry school. Through this process he discovers that it was wrong of him to give up his independence for the sake of his relationship in the past.

Commentaar

Een open, gedurfde komedie die even luchtig is als zijn naam doet vermoeden en de perfecte balans weet te vinden tussen humor, drama en oprechte emoties. Een coming-of-age verhaal voor laatbloeiers over het vinden van je passie en het stellen van je eigen regels. De gebakjes in de film zijn even verleidelijk als het ontroerende script en de frisse acteerprestaties. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:41
Land
Italië
Filmregisseur
Alessandro Guida, Matteo Pilati
Cast
Eduardo Valdarnini, Giancarlo Commare, Gianmarco Saurino, e.a.
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium