The Miracle Club

The Miracle Club

Ballygar, 1968. In dit kleine dorp loopt alles zijn gangetje en is de klassieke rolverdeling tussen man en vrouw hetgeen wat alles draaiende houdt. De huisvrouwen dromen er echter van om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Lily, Eileen en Dolly zijn drie vriendinnen die alles op alles zetten om een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes te winnen. Ze krijgen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren en te genieten van hun onafhankelijkheid. Al snel wordt duidelijk dat er meer bij komt kijken en worden de vrouwen geconfronteerd met persoonlijke obstakels. Wanneer de dochter van hun overleden vriendin Maureen plots opdaagt, worden ze geconfronteerd met onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden... Maar gelukkig kunnen ze terugvallen op hun allergrootste troef: hun vriendschap.

There's just one dream for the women of Ballygar to taste freedom: to win a pilgrimage to the sacred French town of Lourdes.

Commentaar

Geen mirakels in The Miracle Club want regisseur Thaddeus O’Sullivan focust meer op de relatie tussen de personages dan op God in deze feel-good film. De vertolkingen van de sterrencast (Maggie Smith, Laura Linney, Kathy Bates) dragen deze humoristische film over vriendschap, familie en relaties. Een warm verhaal dat de complexe emoties die hierbij komen kijken niet schuwt en je bovenal met een hoopvol gevoel achterlaat. 

 

Pers

"The Miracle Club is a heartwarming, hilarious film that celebrates the power of friendship, love, and laughter with stunning performances and a poignant message. The stories of these women reminds us that we are only as strong as the friends and family who stand by us." - Jarod Neece

“Wij hebben met een glimlach op de lippen en een kop vol ontroering genoten van het oer-Britse melodrama ‘The Miracle Club’” ★★★ - HUMO

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:30
Land
Ierland
Filmregisseur
Thaddeus O'Sullivan
Cast
Maggie Smith, Laura Linney, Kathy Bates, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal