To the Moon

Verenigde Staten, 1969. De gedreven Kelly Jones is een krak in marketing, ze krijgt alles verkocht, zelfs de maan als het moet. Precies daarom wordt ze aangeworven door de NASA: ze moet het imago van de ruimteorganisatie opkrikken. Al snel komt ze in het vaarwater van Cole Davis, die de leiding heeft over de maanmissie. Als de president besluit dat de missie hoe dan ook moet lukken, wordt haar gevraagd om een in scène gezette maanlanding te filmen, als back-up voor moest het toch mislopen.

Marketing maven Kelly Jones wreaks havoc on launch director Cole Davis's already difficult task. When the White House deems the mission too important to fail, Jones is directed to stage a fake moon landing as back-up.

Commentaar

Een scherpzinnig, stijlvol komisch drama met supersterren als Scarlett Johansson (Lost in Translation, Her), Channing Tatum (Foxcatcher)  en Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri). Regisseur Greg Berlanti maakte vooral naam als televisieproducent van successeries als Dawson’s Creek en Riverdale, maar wist in 2018 ook wereldwijd harten te winnen met de prachtige coming-of-age film Love, Simon. Nu gooit hij het over een luchtigere boeg met een heerlijke knipoog naar een van de langstlopende complottheorieën, namelijk dat de maanlanding niet echt zou zijn gebeurd, maar gefilmd door niemand minder dan Stanley Kubrick. Luchtig, zomers en met een verrukkelijke sixties setting. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
02:12
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Greg Berlanti
Cast
Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.