Moonage Daydream

Moonage Daydream

David Bowie is niet zomaar in een hokje te vatten, een kameleon vol alter ego's, een van de meest wereldberoemde rocksterren aller tijden, een queer icoon, enzovoorts. Klim aan boord voor een audiovisuele ruimtereis vol nooit vertoonde beelden en legendarische concertopnames, die de immense, soms raadselachtige culturele erfenis toont die Bowie ons naliet. 

De vertoning van 19/11 om 15u staat in teken van Holebifilmfestival en wordt vooraf gegaan door kortfilm DEADNAME: Sid (10 min - België)
Sid verloor het contact met zijn vader vanwege een groot meningsverschil, dat nog eens vergroot wordt door de religieuze overtuigingen van de familie. Gelukkig kan hij altijd rekenen en terugvallen op zijn vrienden. Ze accepteren hem zoals hij is. Sid doet er alles aan om te bewijzen dat hij vertrouwen heeft in zijn keuze en zal voor niets of niemand terugdeinzen.

De vertoning van 29/11 in Hasselt wordt georganiseerd in samenwerking met Z33 in het kader van de groepstentoonstelling 'Fitting In'. Curator Marnix Rummen leidt de film in. Na de film volgt er een nagesprek waarin de expo en de film met elkaar worden verbonden.

A cinematic odyssey exploring David Bowie's creative and musical journey. From visionary filmmaker Brett Morgen, and sanctioned by the Bowie estate.

Commentaar

Oscargenomineerd documentairemaker Brett Morgen, regisseur van o.a Jane en Cobain: Montage of Heck, kreeg de volledige steun van David Bowie's nabestaanden en toegang tot een indrukwekkend privé-archief. Het resultaat is niet zomaar een meeslepende documentaire over een iconisch figuur, maar een genre-overschrijdende filmische ervaring die je overdondert en inspireert.

Pers

"voelt (...) alsof je wordt ondergedompeld in de multimediatrip waaraan David Bowie zelf zijn hele leven werkte." ★★★★ - De Standaard 

"Kosmische trip met een metamorfe alien: nieuwe Bowie-docu is overdonderend spektakelstuk" ★★★★ - De Morgen

"‘Moonage Daydream’, een als documentaire verpakte visuele en auditieve wervelwind over leven en werk van David Bowie" - Humo 

"Een memorabele visuele trip met veel goede (live)muziek van Bowie." ★★★ ½ - Filmtotaal 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
02:20
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Brett Morgen
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Meer dan 20 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld. Wij lichten er enkele uit.