Mujeres al borde de un ataque de nervios

Mujeres Al Borde De Un Ataque De Nervios
Mujeres al borde de un ataque de nervios

Pepa, een succesvolle tv-ster, wordt koudweg gedumpt door haar vriend Ivan via een boodschap op het antwoordapparaat. Slechte timing want Pepa kreeg net te horen dat ze zwanger is. Als klap op de vuurpijl ontdekt ze dat de smeerlap ook nog eens op het punt staat om met een andere vrouw op reis te vertrekken. Pepa wil uit het leven stappen, maar wordt net op tijd verrast door haar beste vriendin, Candela. Die is op de vlucht voor de politie want haar vriend blijkt een Sjiitische terrorist te zijn. Ondertussen staat opeens ook Ivans zoon, Carlos, samen met zijn vrouw voor de deur: 'Was hier geen appartement te huur?'. En dan is er nog Lucia, de vrouw van Ivan, net terug uit een psychiatrische instelling en helemaal nog niet klaar om te vernemen dat haar man haar weer eens bedrogen heeft…

Commentaar

Pedro Almodóvar werd bekend met chaotische en fantasievolle drama's over kleurrijke figuren, van drugsverslaafde nonnen tot giftige reality-tv presentatrices. Deze Mujeres Al Borde De Un Ataque De Nervios (Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking) kwam exact 35 jaar geleden uit in de zalen en was de film waarmee Almodóvar de doorbraak maakte naar een breed publiek. Een heerlijke komedie, een rollercoaster waar veel losse eindjes naar een beklijvend einde leiden. Een Almodóvar grand cru!

Pers

"A wonderful comedy with plenty of emotional depth, this film once again cements Pedro Almodóvar's reputation as one of Europe's most talented comedic directors." - Mike Pinsky (Daily-Reviewers.com)

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
1
Jaar
1988
Duur
01:30
Land
Spanje
Filmregisseur
Pedro Almodóvar
Cast
Carmen Maura, Antonio Banderas, Julieta Serrano, Rossy de Palma, María Barranco e.a.
Dialogen
Spaans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Een halve eeuw taalpassie! Dat moet gevierd worden! Ter ere van 50 jaar CLT zetten we bij Cinema ZED in november de Spaanse film in de kijker. Van een Almodòvar klassieker tot nieuwe documentaire releases: we hebben een mooi programma in petto voor jullie.