My First Summer

My First Summer

De 16-jarige Claudia groeit op afgeschermd van de bewoonde wereld. Na de dood van haar moeder, staat ze er helemaal alleen voor om dit enorme verlies te verwerken. Tot de vrolijke tiener Grace plots als een Fata morgana in haar achtertuin verschijnt. De twee krijgen een hechte band en vinden troost, steun en levensvreugde bij elkaar. Maar Claudia's verleden blijft nagalmen in het lege landhuis en wanneer de volwassen buitenwereld dichter bij komt, wordt hun jonge liefde bedreigd. 

De film wordt vertoond met alleen engelse ondertitels. 

De vertoning wordt voorafgegaan door de kortfilm GAyME (4 min - België)
Een klein meisje probeert haar eigen weg te zoeken terwijl ze te kampen heeft met een dominante moeder die alles voor haar beslist. Het conflict wordt weergegeven door een spel dat losjes gebaseerd is op ‘Levensweg'.

Commentaar

Deze tedere debuutfilm in pasteltinten van Australisch regisseur Katie Found doet terugdenken aan andere eerste liefdes uit de filmgeschiedenis. Een queer coming-of-age verhaal waarin de chemie tussen de jonge hoofdrolspelers Markella Kavenagh en Maiah Stewardson van het scherm spat. Oprecht en liefdevol, onder andere door een sterk staaltje acteerwerk van hoofdrolspeelsters

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2020
Duur
01:18
Land
Australië
Filmregisseur
Katie Found
Cast
Markella Kavenagh, Maiah Stewardson
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium