Neptune Frost

Neptune Frost

Neptune Frost is een intense Afro-futuristische musical vol opvallende identiteiten. Het combineert een intersekse vertelling en een technologische allegorie die antikapitalistische en antikolonialistische standpunten omhelst. De film is een collectieve droom, gekleurd in blauwe tinten, die danst op de rand van iets transcendents.

Afrika Filmfestival: Na de vertoning van de film volgt een interactieve nabespreking met Emmanuel Iyamu over de invloed en culturele impact van Afrikaanse film op zowel een nieuwe generatie jongeren van kleur als het Westerse filmlandschap. 

Commentaar

Met low budget middelen en maximale verbeeldingskracht zetten Uzeyman en Williams een theatrale setting neer waarin droom en realiteit elkaar afwisselen en tijd en gender fluïde fenomenen zijn. Deze film heeft alles in zich om uit te groeien tot een cultklassieker. 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:45
Land
Rwanda
Verenigde Staten
Filmregisseur
Anisia Uzeyman & Saul Williams
Cast
Cheryl Isheja, Kaya Free, Eliane Umuhire, Dorcy Rugamba, Rebecca Mucyo, Treso Niyongabo, Elvis Ngabo
Dialogen
Engels
Frans
Swahili
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!