Nome

Nome
Nome

Guinee-Bissau, 1969. Een gewelddadige oorlog woedt tussen het Portugese koloniale leger en de guerrilla's van de Afrikaanse Partij voor de Onafhankelijkheid van Guinee en Kaapverdië. Nome verlaat zijn dorp en sluit zich aan bij de verzetsgroep Maquis. Jaren later keert hij terug als held, maar de vreugde maakt al snel plaats voor bitterheid en cynisme. 

Commentaar

Sana Na N’Hada's aanpak is minimaal en gestileerd, maar barst van lyrische pracht en spirituele mysterie. Nome onderzoekt de hoopvolle, utopische dimensie van Afrikaanse revolutionaire bewegingen en neemt de zaden van corruptie en verraad onder de loep, die er achteraf gezien altijd al waren. Toch wordt de wanhoop nooit omarmd.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:55
Land
Angola
Frankrijk
Guinee-Bissau
Portugal
Filmregisseur
Sana na N’hada
Cast
Marceline António Ingira, Binete Undinque
Dialogen
Creools
Portugees
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!