Que la bête meure

Que la bête meure

Wanneer de zoon van weduwnaar Charles wordt doodgereden en de dader vluchtmisdrijf pleegt, is Charles niet alleen ontroostbaar, maar ook uit op wraak. Hij wil er alles aan doen om de verantwoordelijke voor de dood van zijn zoon te vermoorden en gaat op zoek naar de dader. Het spoor leidt naar een jonge actrice die vermoedelijk in de wagen zat…

Op maandag 23/1 met inleiding door filmkenner Patrick Duynslaegher.

Opgelet! Deze film zal vertoond worden met Engelse ondertitels! 

Commentaar

In de handen van regisseur Claude Chabrol wordt een plot rond wraak geen rechtlijnige wraak thriller, maar een studie over de menselijke natuur. De onderhuidse spanning wordt tastbaar door kleine verschuivingen in perspectief die het beeld van de kijker over bepaalde personages steeds weer veranderen. Dit tweede luik in de zogenaamde Bourgeois trilogie van Chabrol is een indringende, ingetogen studie over onderdrukte gevoelens, onrecht en eenzaamheid.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1969
Duur
01:50
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Claude Chabrol
Cast
Michel Duchaussoy, Caroline Cellier, Jean Yanne, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Een ode aan de meest onderschatte nouvelle vague regisseur. Drie films uit Claude Chabrols grootste periode - van 1967 en 1974 - toen hij tegelijk mild en genadeloos de Franse burgerij met het scalpel ontleedde en de morele schaduwzones van de misdadiger verkende. Franse cinema op zijn best.