Riceboy Sleeps

Riceboy Sleeps

Na de dood van haar man trok de Koreaanse So-Young met haar zesjarige zoontje onder de arm naar Canada. Een beslissing die de nodige uitdagingen voor moeder en zoon met zich meebracht. Nu, negen jaar later, krijgt Dong-Hyun op school de opdracht een stamboom van zijn familie te maken. Door deze ogenschijnlijk eenvoudige taak wordt het gewicht dat al die tijd op het kleine gezin woog, plots erg tastbaar. Rond Dong-Hyuns verleden hangt een waas van taboe en tragedie en zijn moeder zwijgt in alle talen. Dong-Hyun gaat op zoek naar een manier om om te gaan met zijn ontwortelde gevoel.

Hasselt: De vertoning op 12/12 kadert in het filmfestival Ciné Solidair dat samen met Stad Hasselt wordt georganiseerd en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5.

Commentaar

Riceboy Sleeps van regisseur Anthony Shim is geen autobiografie, maar wel een erg persoonlijke film over de zoektocht naar identiteit en verbinding. Met de nodige tact ontbloot het verhaal de uitdagingen die voortkomen uit de generatieconflicten binnen de Aziatische diaspora in Noord-Amerika. De sterke, doch intieme acteerprestaties zorgen ervoor dat de ruwe, maar liefdevolle moeder-zoonrelatie ontroert en een blijvende indruk achterlaat.  

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
0
Jaar
2022
Duur
01:57
Land
Canada
Filmregisseur
Anthony Shim
Dialogen
Engels
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium