Rimini

Rimini

Richie Bravo was ooit een succesvolle schlagerzanger, maar is nu een toonbeeld van vergane glorie. In de Italiaanse badplaats Rimini- troosteloos verlaten in de winter- treedt hij op voor enkele bejaarde fans die hem nog herinneren van zijn hoogdagen. Gokverslaafd en in een permanente staat van verdoving biedt hij hen tegen betaling zelfs seks aan met hun vroegere idool. Tot op een dag zijn dochter terug opduikt in zijn leven en alles overhoop gooit. 

The death of his mother brings Richie Bravo back from his adopted home in Italy to his teenage bedroom in Lower Austria, where Charlton Heston is still flexing his biceps and Winnetou is still alive.

Commentaar

De Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl is de meester van de mistroostigheid, die als geen ander oog heeft voor de schrijnende schoonheid van aftandse personages, hun eenzaamheid, de tragikomische tristesse van hun omgeving en de ongemakkelijke zwarte humor die hierin verscholen zit. Rimini is misschien wel zijn meest humane film ooit, waar herkenbare thema's uit Seidls oeuvre terugkomen: toerisme, immigratie, uitbuiting en de vergane glorie van Europa als continent. De rol van Richie werd op maat geschreven van de Oostenrijkse acteur Michael Thomas, die eerder al doorleefde rollen in Seidls oeuvre speelde en de perfecte belichaming is van de verborgen schoonheid van lelijkheid.

Pers

 "Voltreffers van scènes, troosteloos geestig als een ‘Gummbah’-strip" ★★★★ - De Morgen 

 "Ondanks alle mistroostigheid schuilt er een verrassend warme gloed in Rimini." ★★★★ - Knack Focus 

 "Rimini viert het verval. In lichamen en plaatsen, in moraliteit. Wat was, toont de Oostenrijker in wat geworden is. De aftakeling ontziet niets of niemand." ★★★ - De Standaard 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:54
Land
Oostenrijk
Filmregisseur
Ulrich Seidl
Cast
Michael Thomas, Tessa Gottlicher, Hans-Michael Rehberg, Inge Maux, Claudia Martini, e.a.
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium