Ritueel

Ritueel

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft vanuit haar achtergrond een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Leuven: Wijziging programmatie, de vertoning van donderdag 15/9 zal doorgaan om 17u en niet om 20u zoals aangegeven in de folder.

The discovery of a chopped-off hand in a Brussels canal forces Belgian police diver Kiki to face deep guilt from the past, her own and her country's. Based on the book 'Ritual' by Mo Hayder.

Commentaar

Na de regie van de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, keert regisseur Hans Herbots terug naar eigen land voor een nieuwe verfilming van een bestseller van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Geert Van Rampelberg kruipt - zeven jaar na De Behandeling - terug in de huid van zijn personage rechercheur Nick Cafmeyer, maar de hoofdrol is deze keer weggelegd voor een erg sterke Marie Vinck. Een zenuwslopende, grimmige thriller met rake referenties naar België’s zwarte verleden. 

Pers

"Een Vlaamse thriller die vakkundig roert in Brussels kanaalwater en koloniale potjes." ★★★ - De Standaard

"Hans Herbots toont dat entertainment niet leeghoofdig hoeft te zijn." ★★★ - De Morgen

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:00
Land
België
Filmregisseur
Hans Herbots
Cast
Geert Van Rampelberg, Marie Vinck, Eriq Ebouaney, Line Pillet, Lukas Bulteel, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium