For the Sake of Peace

For the Sake of Peace

Zuid-Soedan wordt sinds zijn ontstaan in 2011 geplaagd door burgeroorlogen die al aan meer dan 350.000 mensen het leven hebben gekost. Vele duizenden inwoners zijn op de vlucht voor het conflict. Toch is er ook hoop: jonge Soedanese vrouwen en mannen die blijven geloven in vrede. Gatjang, een scheidsrechter in een vluchtelingenkamp van Juba, gebruikt sport om kinderen en jongeren van tegengestelde stammen samen te brengen. En Nandege, een jonge moeder, ontpopt zich tot een succesvolle bemiddelaar in een dodelijk conflict dat in de Kidepo-vallei al generaties lang woedt. 

ciné solidair (Hasselt): de vertoning op 15/12 wordt gevolgd door een nagesprek met Redouan Harrak, die 10 jaar in conflictgebieden actief was, onder meer in Zuid-Soedan waar hij aan de wieg stond van Radio Tamazuj.

Commentaar

Een hoopvol verhaal uit een door oorlog en honger geteisterde regio die de Westerse nieuwskanalen niet meer bereikt. Met hulp van het Whitaker Peace and Development Initiative van de bekroonde Amerikaanse acteur Forest Whitaker worden lokale vredesinitiatieven opgezet die de jarenlange wonden van binnenuit trachten te helen.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:34
Land
Frankrijk
Verenigde Staten
Filmregisseur
Christophe Castagne, Thomas Sametin
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het filmfestival Ciné Solidair, een organisatie van Stad Hasselt en Cinema ZED, is aan zijn vierde editie toe. Het festival kijkt met een frisse blik naar de uitdagingen van onze tijd. Uiteenlopende thema’s als vrouwenrechten, duurzame economie, conflictbemiddeling, massaconsumptie, klimaatactivisme, verdoken armoede... komen aan bod in de geselecteerde films.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van een ruimer aanbod: er staan tien films op het programma in de zaal en vijf online. Daarnaast kozen we deze editie niet enkel voor documentaires maar ook voor langspeelfilms. Heel wat films zijn voorzien van interessante omkadering. Voor ieder wat wils dus en dat voor slechts €5 per film. Geraak je helaas niet tot in de zaal? Geen nood, je kan ook online Ciné Solidair beleven. Op dalton.be zijn er vijf films gratis te bekijken tijdens de periode van het festival.