The Shop Around the Corner

the shop around the corner still
The Shop Around the Corner

Klara gaat als winkelverkoopster in een winkel aan de slag. Wanneer ze wordt voorgesteld aan haar collega, Alfred, is het haat op het eerste zicht. De twee kunnen elkaar absoluut niet luchten. De stugge Alfred leeft wat in zijn eigen wereld en verkiest het gezelschap van de vrouw met wie hij al een tijdje brieven wisselt, maar die hij nog nooit in het echt ontmoette. Ook Klara heeft een boontje voor haar penvriend, die ze ook nog nooit in levenden lijve zag...

Voor onze reeks filmklassiekers werken we ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel, elke vertoning wordt vooraf gegaan door een vooraf opgenomen inleiding.

Met je ZED-studentenkaart koop je je ticket voor films uit de klassiekers-reeks aan kortingstarief van €4. 

Commentaar

Ernst Lubitsch, een Jood van Duitse origine, is één van de vele filmtalenten die uit vrees voor het oprukkende nazisme tijdens de jaren '40 naar de VS verhuisde en Hollywood een creatieve injectie gaf. De komedie zit in de focus op kleine details die aanvankelijk onbelangrijk lijken en het feit dat het publiek mee 'achter de schermen' kan kijken. Het tempo ligt bijzonder hoog en blijft weg van zeemzoete clichés. De latere remake You've Got Mail met Tom Hanks en Meg Ryan verbleekt dan ook bij het origineel. 

Pers

"Een klassieke komedie en een ontroerende studie in menselijke zwak en dwaasheden" Cinenews

"Romkom die serieuze vragen stelt" - NRC.nl

"Funny and timeless. Jimmy Stewart is fantastic." Filmcritic.com

"A pretty kettle of bubbling brew under Mr. Lubitsch's deft and tender management and with a genial company to play it gently, well this side of farce and well that side of utter seriousness." The New York Times)

 

Categorie film
Klassieker
Jaar
1940
Duur
01:39
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Ernst Lubitsch
Cast
Margaret Sullavan, James Stewart, Frank Morgan, Sara Haden e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium