Sirens

Sirens

Libanon staat bekend als het meest progressieve land uit het Midden-Oosten, maar zelfs daar is het niet evident voor vijf vrouwen om in een metalband te spelen. Met hun leren bottines, hun gitzwarte haar en hun loeiharde sound, plaveien deze dames de weg voor alle andere vrouwelijke muzikanten in het Midden-Oosten. 

Openingsfilm ciné solidair (Hasselt): De vertoning wordt voorafgegaan door een openingswoord door Nele Kelchtermans, Schepen voor Cultuur, Klimaat en Mondiaal Beleid. Nadien volgt een receptie met Libanese hapjes en lekkernijen en wereldse muziek van DJ The Hunter.

Commentaar

Regisseur Rita Baghdadi volgt de 5 bandleden terwijl ze worstelen met muzikale meningsverschillen, gekwetste ego’s en vooroordelen van de buitenwereld. De film bruist dan ook van jeugdige Sturm und drang te midden van een lawaaierig en chaotisch Beiroet.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:18
Land
Libanon
Verenigde Staten
Filmregisseur
Rita Baghdadi
Dialogen
Arabisch
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het filmfestival Ciné Solidair, een organisatie van Stad Hasselt en Cinema ZED, is aan zijn vierde editie toe. Het festival kijkt met een frisse blik naar de uitdagingen van onze tijd. Uiteenlopende thema’s als vrouwenrechten, duurzame economie, conflictbemiddeling, massaconsumptie, klimaatactivisme, verdoken armoede... komen aan bod in de geselecteerde films.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van een ruimer aanbod: er staan tien films op het programma in de zaal en vijf online. Daarnaast kozen we deze editie niet enkel voor documentaires maar ook voor langspeelfilms. Heel wat films zijn voorzien van interessante omkadering. Voor ieder wat wils dus en dat voor slechts €5 per film. Geraak je helaas niet tot in de zaal? Geen nood, je kan ook online Ciné Solidair beleven. Op dalton.be zijn er vijf films gratis te bekijken tijdens de periode van het festival.