Stadswandeling + Op de vlucht

Stadswandeling + Op de vlucht

When Hitler Stole Pink Rabbit en Op de vlucht spelen zich allebei af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook Leuven heeft deze oorlog intens beleefd. Samen met de gidsen van Leuven InsideOut ontdek je tijdens een tocht van ongeveer 1 uur eerst zelf het Leuven tijdens de twee Wereldoorlogen. Na de wandeling heb je even tijd om iets te drinken en dan duik je de filmzaal in voor de filmvertoning. Deze begeleide stadswandeling werd speciaal voor Rode Hond ontwikkeld voor families met kinderen vanaf 8 jaar.

Combiticket stadwandeling + film: € 16 (UITVERKOCHT!)

In 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog, worden de ouders van Gerda en Otto de dag voor Kerstmis gearresteerd omdat ze bij het verzet zijn. Gerda en Otto blijven alleen achter en ontdekken al snel dat hun ouders een groot geheim hadden: in de kelder zitten twee Joodse kinderen, Sarah en Daniel, verstopt in een geheime kast. Kunnen Gerda en Otto het plan van hun ouders afmaken en hun nieuwe vrienden veilig over de grens naar Zweden brengen? 

Wil je enkel een ticket voor de vertoning van deze film op 5/11 om 15u30, klik dan hier.

Commentaar

Een spannend verhaal over angst, vriendschap en vertrouwen, maar ook over zelfvertrouwen en moed. Deze ontroerende boekverfilming  is gebaseerd is op historische feiten en weet op perfect gebalanceerde wijze een belangrijk verhaal te vertellen aan een jong publiek.

Pers

"Op de vlucht maakt op kinderniveau de gruwel van de jodenvervolging bevattelijk." ★★★ - Humo

In samenwerking met:

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
9
Jaar
2020
Duur
01:30
Land
Noorwegen
Filmregisseur
Johanne Helgeland
Cast
Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Tijdens de laatste vier dagen van de herfstvakantie (3 tot 6 november) palmt Rode Hond, het besmettelijke kunstenfestival voor families, de hele stad in. Cinema ZED blaft vrolijk mee en toont de beste jeugdfilms op het grote scherm. Een programma boordevol avant-premières, vrolijke kortfilms, spannende avonturenfilms, handgetekende animatiefilms en veel meer. Tijdens Rode Hond valt er trouwens heel wat te beleven in ZED! Wat dacht je van een filmontbijt, bewegende tekeningen met Augmented Reality, of een stadswandeling door Leuven voor de film?

Ontdek hier alles wat Rode Hond te bieden heeft!