Suzume

Suzume

De 17-jarig Suzume ontmoet een mysterieuze jongeman die op zoek is naar een bijzondere deur. Ze volgt hem naar de ruïne van een vervallen gebouw in de bergen waar ze een vrijstaande, onbeschadigde deur aantreffen. Aangetrokken door een onzichtbare kracht, reikt Suzume naar de deur en wordt naar binnen gesleurd. Overal in Japan beginnen er andere deuren te openen, wat een reeks van rampen in gang zet. Om ze te stoppen zal Suzume een grootse reis moeten maken en de deuren één voor één sluiten.

Commentaar

Na zijn wereldwijde doorbraak met Your Name werd Makoto Shinkai al snel uitgeroepen tot de erfgenaam van animatie-grootmeester Hayao Miyazaki (Spirited Away). Ook zijn volgende film, Weathering with You, was een succes en behoort tot de tien meest succesvolle Japanse films aller tijden. Opnieuw is Shinkai’s animatie oogstrelend en zijn verhaal een overdonderend avontuur met bovennatuurlijke elementen.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:02
Land
Japan
Filmregisseur
Makoto Shinkai
Cast
Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu
Dialogen
Japans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Cinema ZED draagt de volwassen animatiefilm al jaren een warm hart toe. Deze stuk voor stuk straffe auteursfilms bewijzen nog maar eens dat animatiefilm zeker niet beperkt is tot jongere kijkers, maar een verfrissende verrijking biedt van het filmlandschap en een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.