Tchaikovsky's Wife

tchaikovsky's wife
Tchaikovsky's Wife

Antonina, een jonge, mooie en pientere 19e-eeuwse Russische aristocrate, kan alles krijgen wat ze wil. Ze wordt hopeloos verliefd op Pjotr Tchaikovsky en wil kost wat kost met hem trouwen. Hij stemt in om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde gaan. Vrij snel geeft Tchaikovsky haar de schuld van zijn tegenslagen en depressies en probeert op brute wijze van zijn vrouw af te komen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt Antonina tot waanzin gedreven

Tumultuous relationship between Pyotr Tchaikovsky, the most famous Russian composer of all time, and his wife Antonina Miliukova.

Commentaar

De dissidente Russische regisseur Kirill Serebrennikov ontvluchtte ondertussen zijn land en kon, na zijn eerdere huisarrest en reisverbod, in Cannes zijn nieuwste film voorstellen. Een oogstrelend, maar tegelijk erg intens portret van waanzin en obsessie met indrukwekkende acteerprestaties. Een koortsig, hypnotiserend, stijlvol en gedetailleerd tijdsdocument over de tragedie achter een Russisch cultureel icoon.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
02:23
Filmregisseur
Kirill Serebrennikov
Cast
Odin Biron, Elenev Nikita, Ekaterina Ermishina, Philipp Avdeev, e.a.
Dialogen
Frans
Russisch
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium