There is No Evil

Iraanse Cinema
There is No Evil

Voor vier mensen in hedendaags Iran heeft het bestaan van de doodstraf een impact op hun leven. Zo is er Heshmat, een voorbeeldige echtgenoot en vader, die liever niemand vertelt waar hij elke ochtend naartoe trekt. Of Pouya, een jonge militair die al in zijn eerste week de opdracht krijgt een veroordeelde te executeren. Javad reist naar het platteland om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, maar zit plots gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. 

The four stories that are variations on the crucial themes of moral strength and the death penalty that ask to what extent individual freedom can be expressed under a despotic regime and its seemingly inescapable threats.

Commentaar

In zijn met een Gouden Beer bekroonde vierluik brengt filmmaker Mohammad Rasoulof vier intense verhalen  over schuldbesef, je confomeren of tegen de stroom in gaan. Je geweten volgen in een veilige omgeving is één ding, maar wat als de prijs van protest erg groot kan zijn? Wat als je voor een onmogelijke keuze wordt geplaatst en je beslissing jezelf en je omgeving aantast? Regisseur Rasoulof (A Man of Integrity) weet waarover hij praat: hoewel het regime hem verbood ooit nog te filmen en hem in maart 2020 veroordeelde tot een jaar cel, blijft hij ijzersterke en gedurfde films maken. 

Pers

"Film op z’n moedigst." ★★★★ - De Standaard

"Indringende, urgente cinema van een filmmaker met ballen." - K.U.T-Film

"Na de eindgeneriek laat de film je niet snel los. Zeer sterke politieke cinema." - Vertigo

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2020
Duur
02:31
Land
Iran
Filmregisseur
Mohammad Rasoulof
Cast
Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shourian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast, Salar Khamseh, e.a.
Dialogen
Perzisch
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films