Tussen Ons

Tussen Ons

Een vader kijkt met een bang hart toe hoe zijn zoon alleen gaat wonen. Na 2 jaar clean, verhuist hij naar de grote stad. Zal hij de verleidingen kunnen weerstaan? Een dochter vertelt hoe bang ze was voor haar dronken vader. Nu hij niet meer drinkt, beseft hij dat hij het vertrouwen van zijn dochters zal moeten terug verdienen. Na de zoveelste overdosis medicatie confronteert een zoon zijn moeder: als ze nog een relatie wil met haar kinderen, moet het stoppen. Hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt?

Na de vertoning op dinsdag 15 november volgt een nagesprek door Similes, een organisatie die de familie en naasten van psychisch kwetsbare mensen ondersteunt.

Commentaar

Drie openhartige, intieme verhalen van wat een jarenlange verslaving doet met de relaties binnen een gezin. Vertrouwen wordt geschonden, wonden geslagen die maar moeilijk helen. De liefde wordt zwaar op de proef gesteld. Vlaams regisseurstrio Vincent Everaerts, Sam Geyskens en Lander Haverals werkten voor Tussen Ons nauw samen met het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs en Te Gek!?. De film ging in première op het Leuvense documentaire filmfestival DOCVILLE, waar hij geselecteerd was binnen de Nationale Competitie.

Categorie film
Documentaire
Jaar
2021
Duur
01:01
Land
België
Filmregisseur
Vincent Everaerts, Sam Geyskens, Lander Haverals
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium