The United States Vs Billie Holiday

Leuven Jazz
The United States Vs Billie Holiday

Het gaat hard voor jazzmuzikante Billie Holiday: haar muziek scoort wereldwijd en ze wordt overal aanbeden. Of toch bijna overal, want door haar nummer Strange Fruit, waarin ze rassenongelijkheid en racistisch geweld aanklaagt, wordt ze een doorn in het oog van het witte politieke establishment. Ze wordt het doelwit van de Federal Department of Narcotics, die een geheime operatie opzet met de zwarte undercover-agent Jimmy Fletcher, in de hoop Billie te kunnen betrappen op het bezit van drugs. De twee beginnen een onverwachte en tumultueuze relatie. 

Follows Holiday during her career as she is targeted by the Federal Department of Narcotics with an undercover sting operation led by black Federal Agent Jimmy Fletcher, with whom she has a tumultuous affair.

Commentaar

Het zijn grote schoenen om in te stappen, maar R&B-zangers Andra Day maakt een fenomenale indruk met haar vertolking van de legendarische Billie Holiday. Ze werd dan ook meer dan terecht genomineerd voor de Oscar van Beste Actrice in een hoofdrol. Naast haar staat Trevante Rhodes, die in 2016 internationaal doorbrak met de Oscarwinnende film Moonlight. Een intense blik op het leven van jazz-icoon Billie Holiday en haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:11
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Lee Daniels
Cast
Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films