Utama

Utama

De hoogbejaarde Virginio woont samen met zijn vrouw Sisa op de immense hoogvlakte van de Andes. Hij zorgt voor de kudde lama’s en zij zorgt voor het water dat elke dag uit een put gehaald moet worden. Maar door de mondiale klimaatveranderingen duren de droogteperiodes steeds langer en is water bijgevolg steeds moeilijker te verkrijgen. Hoe lang nog kunnen ze in deze dorre woestenij (over)leven?

Hasselt: Deze film kadert in het filmfestival Ciné Solidair dat samen met Stad Hasselt wordt georganiseerd en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5.

Commentaar

Een poëtische film die de kijker meeneemt op een adembenemende reis door de mythische Andes. Ontroerend in zijn eenvoud vertelt deze film over tradities en een leven vervlochten met de natuur. De lokale niet-professionele acteurs en het onmetelijke landschap bieden een authentieke onderdompeling in een bijzondere leefwereld die op het punt staat te verdwijnen.Vooral door de prachtige beeldtaal laat dit universeel verhaal een diepe indruk na. 

Pers

"In al zijn eenvoud weet 'Utama', met zijn simpele en kalme plot, juist diep te raken." ★★★★ - de Volkskrant

Press

"While climate change shadows every anxious discussion here, it also remains at a safe remove, a vague threat embedded in an aesthetically soothing package and gently salted with tears." - The New York Times 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2022
Duur
01:27
Land
Frankrijk
Uruguay
Filmregisseur
Alejandro Loayza Grisi
Cast
José Calcina, Luisa Quispe, Candelaria Quispe, e.a.
Dialogen
Quechua
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium