The Warden

The Warden

Iran in de jaren ‘60. Een verouderde gevangenis moet wijken voor een nieuwbouwproject. Gevangenisdirecteur Jahed is verantwoordelijk voor de overplaatsing van alle gevangenen naar de nieuwe gevangenis, een ideale kans om indruk te maken op de oversten en kans te maken op promotie. Tot zijn ontzetting ontdekt hij dat een gevangene die ter dood veroordeeld was vermist is. Koortsachtig probeert hij de gevangene terug te vinden, voor zijn oversten dit ontdekken. Hij is ervan overtuigd dat de ontsnapte zich nog in het oude gebouw bevindt en schakelt hulp in om het te vinden.

De vertoning van 13 januari wordt ingeleid door Ali Baharlou.

A prison is about to be evacuated to make room for an airport expansion project. Major Jahed and his officers are busy transferring all inmates to the new facility, but one inmate is missing.

Commentaar

De jonge regisseur Nima Javidi maakte in 2014 indruk met zijn debuutfilm Melbourne die op verschillende filmfestivals in de prijzen viel. In zijn tweede film maakt hij dankbaar gebruik van de bijzondere locatie van de oude gevangenis, waar - als in een koortsachtige droom - de tijd ongenadig verder tikt en het onderscheid tussen goed en kwaad niet altijd duidelijk is. 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2019
Duur
01:27
Land
Iran
Filmregisseur
Nima Javidi
Cast
Navid Mohammadzadeh, Parinaz Izadyar, Setareh Pesyani, e.a.
Dialogen
Perzisch
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium