Watermark

Watermark

Tweederde van het menselijk lichaam bestaat uit water. We gebruiken water om de dorst te lessen, om ons te wassen, te dopen, te zuiveren. De verbondenheid tussen mens en water is de rode draad door de visuele parel Watermark. 

Deze vertoning is een samenwerking met Z33 en kadert in de nieuwe Expocluster rond water: Healing Water, River of Rebirth en Format 2023: Water Expeditions.

Na de vertoning volgt een nagesprek door curator Annelies Thoelen waarin ze de expo's koppelt aan de film. ! OPGELET, door ziekte wordt dit gesprek helaas geannuleerd.

Met je filmticket van Watermark betaal je slechts de helft van de prijs voor een bezoek aan de expo's in Z33 (€6 in plaats van €12).

Commentaar

Een nieuwe samenwerking tussen regisseur Jennifer Baichwal en fotograaf Edward Burtynsky, die eerder samen Manufactured Landscapes maakten. Het resultaat is een verbluffende, adembenemende reis doorheen tien landen, waarbij de onderlinge afhankelijkheid van mens en water in al zijn facetten aan bod komt. Absoluut een film die je op het grote scherm moet zien

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2014
Land
Canada
Filmregisseur
Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky
Dialogen
Engels
Hindi
Mandarijns
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium