West Side Story

West Side Story

Amerika, eind jaren '50. Twee straatbendes strijden om de macht in de buurt. Aan de ene kant staan de Sharks van Bernardo, met leden van Puerto Ricaanse afkomst, aan de andere kant de Jets onder de leiding van Riff. Wanneer Tony, een jongen van de Jets, en Maria, de zus van de leider van de Sharks, verliefd worden op elkaar weten ze dat hun liefde onmogelijk is. Maar elkaar vergeten lukt niet.

 

Love at first sight strikes when young Tony spots Maria at a high school dance in 1957 New York City. Their burgeoning romance helps to fuel the fire between the warring Jets and Sharks -- two rival gangs vying for control of the streets.

Commentaar

Een remake maken van een gouden klassieker houdt altijd een risico in, zelfs voor een filmgrootheid als Steven Spielberg. Maar de filmmaker bracht een prachtig eerbetoon aan de originele film én aan de bekende theater musicalversie. Met een ijzersterke cast corrigeert Spielberg de kritiek op de eerste versie dat latino-personages volledig door witte acteurs werden vertolkt. In de cast zit bovendien ook de legendarische (en ondertussen 90-jarige!) Rita Moreno die een Oscar kreeg voor haar vertolking van Anita in het origineel. West Side Story staat garant voor een charmante en oerdegelijke onderdompeling in de beste film tradities.

Pers

"Spielbergs West Side Story balanceert prachtig tussen het oude en het nieuwe." ★★★★ - De Volkskrant

"Steven Spielberg heeft er iets heel bijzonders van gemaakt, zonder het hart van de originele productie aan te tasten." - Filmtotaal

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:36
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Steven Spielberg
Cast
Ansel Elgort, Rachel Zeigler, Ariana DeBose, David Alvarez, Rita Moreno
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal